Toast met ei en tomaat
Ingrediƫnten
- 1 tomaat of 10 kerstomaatjes
- 4 eieren
- 1 el olie
- 1 tl gemalen komijn
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Voorbereiding
Breek de eieren in een kom en klop ze los. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Gebruik je kerstomaten? Halveer ze dan.
Verhit vervolgens wat olie of plantaardige bakboter in een pan en bak er de tomatenblokjes een paar minuten in.
Voeg vervolgens de eieren toe en bak het geheel ongeveer een vijf- Ć tiental minuten op een laag vuur.
Schep het mengsel regelmatig om. Het ei is klaar wanneer het gestold is, maar het mag nog wat vochtig zijn.
Breng het geheel op smaak met komijn en peper.
Rooster intussen jouw boterhammen. Verdeel tenslotte het ei/tomatenmengsel over de boterhammen en klaar!
Heerlijk als ontbijt of lunch.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 379 kcal |
eiwitten | 21 g |
koolhydraten | 32 g |
waarvan suikers | 4 g |
vet | 17 g |