Quinoa-havermout
Ingrediƫnten
- 20 gram quinoa
- 40 gram havermout
- 400 ml amandelmelk
- 125 gram frambozen
- 2 el amandelschilfers
Voorbereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook intussen ook de havermout. Doe dit door eerst de melk in een steelpan aan de kook te brengen. Van zodra deze kookt, voeg je de havermout toe en verlaag je het vuur. Roer ongeveer een drietal minuten. Tot de havermout volledig opgezwollen is. Voeg er vervolgens de quinoa aan toe. Zet het vuur af, maar laat de pan er nog een tweetal minuutjes opstaan. Als je een gasvuur hebt, laat het dan verder meewarmen op een laag vuur.
Reinig frambozen en voeg deze, samen met de amandelschilfers, toe aan de quinoa-havermout & klaar.
PS: je kunt eindeloos variƫren met ander fruit.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 279 kcal |
eiwitten | 8 g |
koolhydraten | 29 g |
waarvan suikers | 10 g |
vet | 13 g |