Ontbijtmuffins met appel
  • 10 min + 20 min
  • 178 kcal
  • 12 muffins

Ontbijtmuffins met appel

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 200 gram Griekse yoghurt < 10%
  • 75 ml zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 1 handje walnoten
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • een snuf zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kan een muffinvorm invetten, of je kan muffin bakvormen gebruiken. Spaart je vetstof en calorieën uit!

Voeg de de havermout, eieren, yoghurt, bakpoeder, kaneel, zonnebloem en een zout  in een blender en mix tot een glad beslag. Giet het beslag over in een grote kom.

Schil vervolgens de de appel en snijd deze in blokjes. Gebruik je blender nogmaals om je walnoten grof te hakken. 
Schep de appeltjes en de walnoten door het beslag.

Verdeel tenslotte het beslag over de muffinvorm en bak de ontbijtmuffins ongeveer in 20 minuten gaar.

Smakelijk!

 

PS: wil je het geheel wat zoeter? Voeg dan eventueel 1 à 2 eetlepels honing of agavesiroop toe.

Voedingswaarden

energie178 kcal
eiwitten4 g
koolhydraten15 g
waarvan suikers1 g
vet11 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.