Ontbijtmuffins met appel
Ingrediënten
- 250 gram havermout
- 200 gram Griekse yoghurt < 10%
- 75 ml zonnebloemolie of olijfolie
- 2 eieren
- 1 appel
- 1 handje walnoten
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- een snuf zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kan een muffinvorm invetten, of je kan muffin bakvormen gebruiken. Spaart je vetstof en calorieën uit!
Voeg de de havermout, eieren, yoghurt, bakpoeder, kaneel, zonnebloem en een zout in een blender en mix tot een glad beslag. Giet het beslag over in een grote kom.
Schil vervolgens de de appel en snijd deze in blokjes. Gebruik je blender nogmaals om je walnoten grof te hakken.
Schep de appeltjes en de walnoten door het beslag.
Verdeel tenslotte het beslag over de muffinvorm en bak de ontbijtmuffins ongeveer in 20 minuten gaar.
Smakelijk!
PS: wil je het geheel wat zoeter? Voeg dan eventueel 1 à 2 eetlepels honing of agavesiroop toe.
Voedingswaarden
energie | 178 kcal |
eiwitten | 4 g |
koolhydraten | 15 g |
waarvan suikers | 1 g |
vet | 11 g |