Koffie bananenbrood
Ingrediënten
- 100 ml koffie
- 3 rijpe bananen
- 100 gram havermeel (havermout te mixen)
- 100 gram amandelmeel (amandelen te mixen)
- 50 gram dadels
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de dadels en laat deze een vijftal minuten weken in warm water.
Klop intussen de eieren los. Mix vervolgens de dadels samen met de bananen in tot een glad mengsel. Voeg dit toe aan het eimengsel en roer tot een glad geheel.
Doe vervolgens alle droge elementen (havermeel, amandelmeel, bakpoeder en zout) in een kom en meng alles goed dooréén.
Doe er het ei/banaan mengsel erbij. Gier er als laatste de koffie bij en roer alles tot een glad beslag.
Giet tenslotte het cakebeslag in een met bakpapier beklede cakevorm en laat het geheel ongeveer 50 à 55 min bakken in de oven.
Smakelijk! Heerlijk als ontbijt of dessert!
Voedingswaarden
energie | 176 kcal |
eiwitten | 5 g |
koolhydraten | 21 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 7 g |