Herfst havermout
Ingrediƫnten
- 150 ml halfvolle (of plantaardige) melk
- 30 gram havermout
- 1 mandarijn (in partjes)
- 1 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat (trust me on this one)
- Optioneel: ander fruit
Voorbereiding
Breng de melk aan de kook en roer hier langzaam de havermout bij, kruid het geheel met de kaneel en nootmuskaat. Laat het vervolgens twee minuten zachtjes pruttelen. Neem de havermout tenslotte van het vuur en laat het nog even intrekken.
Je kan de havermout ook in de microgolfoven klaarmaken: voeg de havermout en melk samen en warm het geheel drie minuten op 800 W op. Werk dan nog af met de kruiden.
Doe de havermoutpap vervolgens in een kommetje en leg de mandarijnpartjes erop. Klaar!
Je kan eventueel nog een halve banaan, appel of peer toevoegen als je dit wenst.
TIP: wil je jouw pap iets dikker? Doe dan eventueel wat meer havermout bij je melk. Of minder melk bij je havermout ;).
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 209 kcal |
eiwitten | 9 g |
koolhydraten | 30 g |
waarvan suikers | 16 g |
vet | 5 g |