Granola zonder suiker
Ingrediƫnten
- 1 rijpe banaan
- 50 gram zonnebloempitten (pompoenpitten kunnen ook)
- 100 gram havermout
- 75 gram walnoten
- 20 gram cashewnoten
- 50 gram rozijnen
- 3 el water
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de banaan in een blender en mix tot een glad mengsel.
Breek de walnoten met je handen tot je grove stukken hebt.
Meng vervolgens alle ingrediƫnten in een grote kom: de banaan, pitten, havermout, walnoten, cashewnoten, rozijnen en water.
Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak het gedurende 15 - 20 minuten in de oven. Schep de granola halverwege een keer om.
De granola is klaar wanneer deze goudbruin en krokant is. Smakelijk.
TIP: Je kan de granola bewaren in een afgesloten potje. Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 141 kcal |
eiwitten | 4 g |
koolhydraten | 13 g |
waarvan suikers | 1 g |
vet | 8 g |