Chocolade bananenbrood met walnoten
  • 15 min + 45 min
  • 120 kcal
  • 10 porties

Chocolade bananenbrood met walnoten

Ingrediënten

  • 50 gram medjoul dadels (zonder pit)
  • 50 gram havermout
  • 75 gram volkoren tarwemeel
  • 3 el ongezoete cacaopoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • een handje vol walnoten

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C graden.

Laat de dadels een vijf à tiental minuten weken in warm water.

Maal eerst jouw havermout tot havermeel door dit in een blender te doen.

Voeg de droge ingrediënten (havermoutmeel, volkoren tarwemeel, cacaopoeder, kaneel  & bakpoeder) in een kom en meng alles goed dooreen. 

Mix de dadels fijn in de blender. Voeg er vervolgens de eieren en banaan aan toe en mix tot een glad geheel.

Meng vervolgens het beslag met de droge ingrediënten. Hak tenslotte de walnoten en voeg ze nog toe. 

Giet alles over in een met bakpapier beklede cakevorm en zet voor ongeveer 60 minuten in de oven.

Klaar!
Smakelijk.

Voedingswaarden

energie 120 kcal
eiwitten 5 g
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 2 g
vet 4 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.