Chocolade bananenbrood met walnoten
Ingrediënten
- 50 gram medjoul dadels (zonder pit)
- 50 gram havermout
- 75 gram volkoren tarwemeel
- 3 el ongezoete cacaopoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- een handje vol walnoten
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C graden.
Laat de dadels een vijf à tiental minuten weken in warm water.
Maal eerst jouw havermout tot havermeel door dit in een blender te doen.
Voeg de droge ingrediënten (havermoutmeel, volkoren tarwemeel, cacaopoeder, kaneel & bakpoeder) in een kom en meng alles goed dooreen.
Mix de dadels fijn in de blender. Voeg er vervolgens de eieren en banaan aan toe en mix tot een glad geheel.
Meng vervolgens het beslag met de droge ingrediënten. Hak tenslotte de walnoten en voeg ze nog toe.
Giet alles over in een met bakpapier beklede cakevorm en zet voor ongeveer 60 minuten in de oven.
Klaar!
Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 120 kcal |
eiwitten | 5 g |
koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 4 g |