Chocolade-amandelbroodje
Ingrediënten
- 125 gram Griekse yoghurt (<10%)
- 75 gram amandelmeel
- 25 gram volkoren tarwemeel
- 1 ei
- 3 medjoul dadels
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 40 gram pure chocolade (minimum 72%)
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de dadels een vijftal minuten weken in warm water. Ontpit ze en mix ze tot kleine stukjes. Mix vervolgens de chocolade ook tot kleine stukjes.
Meng het amandelmeel met de volkoren tarwemeel. Doe er daarna jouw ei, Griekse yoghurt, gemixte dadels en de kleine stukjes chocolade bij. Roer tot een glad geheel.
Giet het mengsel vervolgens in een met bakpapier beklede bakvorm en bak het in ongeveer 45 min goudbruin.
Klaar! Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 104 kcal |
eiwitten | 3 g |
koolhydraten | 5 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 8 g |