Chocolade-amandelbroodje
  • 15 min + 45 min
  • 104 kcal
  • 10 porties

Chocolade-amandelbroodje

Ingrediënten

  • 125 gram Griekse yoghurt (<10%)
  • 75 gram amandelmeel
  • 25 gram volkoren tarwemeel
  • 1 ei
  • 3 medjoul dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 40 gram pure chocolade (minimum 72%)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de dadels een vijftal minuten weken in warm water. Ontpit ze en mix ze tot kleine stukjes. Mix vervolgens de chocolade ook tot kleine stukjes.

Meng het amandelmeel met de volkoren tarwemeel. Doe er daarna jouw ei, Griekse yoghurt, gemixte dadels en de kleine stukjes chocolade bij. Roer tot een glad geheel.

Giet het mengsel vervolgens in een met bakpapier beklede bakvorm en bak het in ongeveer 45 min goudbruin.

 

Klaar! Smakelijk.

Voedingswaarden

energie 104 kcal
eiwitten 3 g
koolhydraten 5 g
waarvan suikers 2 g
vet 8 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.