Zoete aardappel met zalm
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappel
- 250 gram zalmfilet
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 400 gram cherry tomaten
- 1 courgette
- scheutje olijfolie
- peper
- sap van halve citroen
- 2 tl dille
- optioneel: peterselie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes Snij de courgette eveneens ook in blokjes.
Snipper de ajuin, pers de knoflook en halveer de cherrytomaten.
Leg alles op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Kruid af met peper en zout en roer alles goed dooréén.
Neem nu de zalmfilets. Doe er de sap van de halve citroen over, kruid ook af met de peper en de dille.
Leg de zalm bovenop de aardappelen en groenten en zet de schaal gedurende een halfuur in de oven.
Je kan eventueel afwerken met de peterselie.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 519 kcal |
eiwitten | 36 g |
koolhydraten | 40 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 23 g |