Zoete aardappel gevuld met quinoa
Ingrediënten
- 4 middelgrote zoete aardappelen
- 200 gram diepvries broccoli
- 100 gram quinoa
- olijfolie
- optioneel: feta ter afwerking
Saus
- 100 ml Griekse yoghurt (<10% vet)
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- cayennepeper
Voorbereiding
Was de zoete aardappelen en droog goed af. Prik er gaatjes in met een vork. Leg deze in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie, peper en zout.
Zet de aardappelen in de oven en bak deze ongeveer in ongeveer 30 à 45 minuten gaar. Ze zijn klaar wanneer ze ‘gepoft’ zijn.
Kook intussen de broccoli beetgaar en de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Wanneer beiden gaar zijn, leg je ze in samen een aparte kom.
Maak vervolgens je sausje door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Meng het sausje door je quinoa en broccoli.
Wanneer de zoete aardappel ‘gepoft’ is, haal je deze uit de oven en snij je ze open. Je kan deze dan vullen met de quinoa vulling.
Klaar! Smakelijk.
TIP: maak er eentje extra en neem deze de volgende dag mee als lunch.
Voedingswaarden
energie | 487 kcal |
eiwitten | 15 g |
koolhydraten | 52 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 23 g |