Zoete aardappel chips
Ingrediënten
- 1 zoete aardappel
- 1 el olijfolie
- zout
- cajunkruiden
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de zoete aardappel en snij deze in dunne schijfjes. Met een mandoline of iets gelijkaardigs kan je heel snel heel dunne schijfjes maken.
Meng de schijfjes met de olijfolie, zout en cajunkruiden over. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de schijfjes naast elkaar.
Bak de schijfjes eerst gedurende 8 minuten in de oven. Haal de schijfjes er daarna uit en verlaag de oventemperatuur tot 135°C.
Draai alle aardappelschijfjes om en zet de bakplaat omgekeerd in de oven (de achterkant wordt dus de voorkant). De oven is meestal achteraan het warmste, zo garen al je schijfjes tegelijkertijd. Laat ze 25 minuten verder garen.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 160 kcal |
eiwitten | 2 g |
koolhydraten | 36 g |
waarvan suikers | 10 g |
vet | 4 g |