Zelfgemaakte pikante hummus
Ingrediƫnten
- 200 gr kikkererwten in blik, uitgelekt
- 1 el tahin (sesampasta, te koop in de AH)
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijn
- 1 el olijfolie
- sap van een halve citroen
- 1 tl pikante paprikapoeder
- peper en zout
- extra optie: chilivlokken
Voorbereiding
Doe de kikkererwten samen met de tahin, knoflook, komijn, citroensap en de olijfolie in een blender en pureer fijn. Voeg daarna de paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe en laat nog even mee draaien totdat de kleur mooi egaal is. KLAAR!
Je kan de hummus gebruiken om je boterham te beleggen, of als hapje te serveren.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 81 kcal |
eiwitten | 3 g |
koolhydraten | 5 g |
waarvan suikers | 1 g |
vet | 4 g |