Zeflgemaakte groentespread
  • 10 min + 20 min
  • 101 kcal
  • 10 porties

Zeflgemaakte groentespread

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine (in stukjes)
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 1 wortel (in stukjes)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik kikkererwten
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 35 gr walnoten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Handje basilicum
  • snuf paprikapoeder
  • snuf peper en zout

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de aubergine, de paprika en wortel in stukjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met peper, zout en een beetje olijfolie en meng dit door elkaar. 
Schil de teentjes knoflook en voeg deze ook toe aan de rest van de groenten.

Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven en roer na een tiental minuten alles nog eens goed door. Laat de groenten afkoelen wanneer ze klaar zijn.


Spoel intussen de kikkererwten af en laat deze uitlekken. Voeg vervolgens alle ingrediƫnten (de geroosterde groenten, kikkererwten, tomaten, walnoten, citroensap en kruiden) toe in een keukenmachine (blender of mixer) en meng het tot een glad geheel. Breng de spread verder op smaak met peper en zout. Klaar!

Je kan deze groentespread een viertal dagen bewaren in de koelkast.

Serveertip: garneer je boterham/toast verder met andere groenten.


Smakelijk!
 

Voedingswaarden

energie101 kcal
eiwitten3 g
koolhydraten8 g
waarvan suikers1 g
vet6 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.