Zeflgemaakte groentespread
Ingrediënten
- 1 aubergine (in blokjes)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 wortel (in blokjes)
- 2 tenen knoflook
- 1 blik kikkererwten
- 10 zongedroogde tomaten
- 35 gram walnoten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- Handje basilicum
- snuf paprikapoeder
- snuf peper en zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de aubergine, de paprika en wortel in blokjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met peper, zout en een beetje olijfolie.
Schil de teentjes knoflook en voeg deze ook toe aan de rest van de groenten.
Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven en roer na een tiental minuten alles nog eens goed door. Laat de groenten afkoelen wanneer ze klaar zijn.
Spoel intussen de kikkererwten af en laat deze uitlekken. Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine (blender of mixer) en meng het tot een glad geheel. Breng de spread verder op smaak met peper en zout. Klaar!
Je kan deze groentespread een viertal dagen bewaren in de koelkast.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 101 kcal |
eiwitten | 3 g |
koolhydraten | 8 g |
waarvan suikers | 1 g |
vet | 6 g |