Shakshuka in het groen
Ingrediënten
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 2 groene paprika’s
- 1 el olijfolie
- 2 courgettes (voor courgetti)
- 200 gram verse spinazie (gewassen)
- peper en zout
- 4 middelgrote eieren
Saus:
- 200 gram cottage cheese
- 2 handenvol basilicum
- 1 handvol verse bieslook
- 1 handvol peterselie
Voorbereiding
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Snipper de ajuin en plet de knoflook en fruit deze aan in de pan. Snij intussen de paprika in blokjes en voeg deze er ook aan toe. Laat even stoven.
Maak intussen de courgetti. Je kan dit doen door je slierten te schillen met een aardappelmesje, of je kan een mandoline gebruiken. Je kan deze ook gewoon kant-en-klaar kopen. Voeg vervolgens de courgetti en spinazie toe aan de pan, kruid het geheel met peper en zout en schep alles door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken.
Maak vervolgens vier kuiltjes in je pan en breek de eieren hierover. Doe een deksel over je pan en laat de eieren een tiental minuten stollen op een laag vuurtje.
Maak intussen de saus door de cottage cheese en alle verse kruiden te mixen in een blender. Breng nog op smaak met peper en zout.
Zijn je eieren gestold? Dan kan je de saus hierdoor mengen en is jouw shakshuka in het groen klaar. Smakelijk!
Je kan dit zo eten of serveren met volkoren brood.
Voedingswaarden
energie | 417 kcal |
eiwitten | 33 g |
koolhydraten | 23 g |
waarvan suikers | 12 g |
vet | 20 g |