Salade Niçoise
  • 20 min
  • 281 kcal
  • 2 pers

Salade Niçoise

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram aardappelen
  • 100 gram diepvries bonen
  • 2 tomaten (in parten)
  • 2 handenvol radijzen (in schijfjes)
  • 2 handenvol zwarte olijven (gehalveerd)
  • 1 zakje salade 
  • 1 blikje tonijn (in eigen nat)
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 2 tl kappertjes
  • peper en zout


Voor de vinaigrette:

  • 2 tl mosterd
  • sap van een halve citroen
  • 1 el (witte wijn) azijn

 

Voorbereiding

Verwarm een pot water en kook de aardappelen gaar. Doe er de laatste 10 minuten de bonen bij (tot ze beetgaar zijn). Scheelt jou een pot afwas.

Kook de eieren in een apart pot water.

Snij intussen de tomaten in partjes, de radijzen in schijfjes en halveer de olijven. Laat vervolgens de tonijn uitlekken.
Wanneer de eieren klaar zijn, laat ze dan schrikken en even afkoelen. Pel ze vervolgens en snij ze in partjes.

Giet de bonen en aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Beleg nu je bord eerst met de salade. Doe er daarna de aardappelen en de boontjes bij, vervolgt door de tomaten, radijzen en olijven. Doe er vervolgens de eieren & ansjovis op. Werk af met de tonijn en kappertjes.

Maak tenslotte de vinaigrette door alle ingrediënten hiervoor te mengen en verdeel over je slaatje.
Kruid het slaatje eventueel nog af met peper en zout.

Je kunt dit slaatje als lunch eten, maar ook als avondmaal omdat de aardappelen zorgen goed vullen.

Smakelijk!

 

 

Voedingswaarden

energie281 kcal
eiwitten31 g
koolhydraten13 g
waarvan suikers1,5 g
vet11 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.