Salade met feta, appel en nootjes
Ingrediƫnten
Slaatje:
- 100 g fetakaas
- 200 g geraspte wortelen
- 100 g rucola
- 2 appelen
- 30 g cashewnoten
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels vinaigrette
- 4 sneden volkoren brood
- Optioneel: rozijnen
Vinaigrette:
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- een snuifje peper en zout
Voorbereiding
Was eerst je appels en de tomaten, snij de appels daarna in kleine partjes en halveer de tomaten.
Verbrokkel de fetakaas en rasp de wortelen (of koop deze kant-en-klaar). Meng de geraspte wortelen, de partjes appel, de sla, tomaatjes, de fetakaas, de cashewnoten in een grote slakom.
Maak nu de vinaigrette: roer de olie, citroensap peper & zout door de mosterd. Sprenkel deze over de de salade en klaar!
Je kan de salade eten met twee sneetjes volkoren brood.
TIP: maak je jouw slaatje op voorhand, besprenkel dan de appelpartjes met citroensap. Zo worden ze niet bruin.
Voedingswaarden
energie | 598 kcal |
eiwitten | 19 g |
koolhydraten | 63 g |
waarvan suikers | 17 g |
vet | 28 g |