Quinoasalade met mango
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 mango (je kan deze eventueel ook vervangen door diepvries mango)
- 1 bosje radijzen
- 1 komkommer
- 5 tl bosje munt
- 5 tl koriander
- 125 gram (volkoren) quinoa
- groentebouillon
- currypoeder
- peper
- zout
De vinaigrette:
- 5 el limoensap
- 1 tl honing
- 1 el sojasaus
- peper & zout
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze goed af met peper, zout en currypoeder. Bak de blokjes vervolgens een vijftal minuten in plantaardige boter. Haal ze er tijdig uit zodat ze niet droog worden!
Maak intussen de quinoa klaar zoals aangegeven op de verpakking. TIP: voeg groentebouillon aan het water om de quinoa extra smaak te geven.
Vervolgens snijd je alle groenten en de mango in blokjes. Je kan hiervoor een nicer dicer gebruiken, dat maakt het gemakkelijker. Snij je munt en koriander fijn.
Tenslotte maak je de dressing door alle ingrediënten hiervoor in een kommetje te mengen en alles door elkaar te roeren. Proef en kruid eventueel extra af met peper en zout.
Wanneer de quinoa is afgekoeld kan je alle ingrediënten mengen, werk af met de vinaigrette naar believen.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 259 kcal |
eiwitten | 18 g |
koolhydraten | 39 g |
waarvan suikers | 15 g |
vet | 5 g |