Quinoa met spinazie
Ingrediƫnten
- 120 gram quinoa
- 1l water met groentebouillon
- 300 gram verse spinazie (diepvries of vers)
- 125 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 2 tl olijfolie
- peper & zout
- 2 el citroensap
- optioneel: handjevol walnoten / persoon
Voorbereiding
Kook de volgens de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking in 1l water met de groentebouillon.
Reinig de spinazie of koop deze kant en klaar. Snij de champignons in schijfjes en pers de knoflook.
Verhit vervolgens de olijfolie in een kookpot of pan en stoof de spinazie, champignons en knoflook aan. Kruid met peper. Laat ongeveer een tiental minuten stoven op een laag vuur met deksel.
Schep daarna de quinoa door het groentemengsel en werk het af met het citroensap. Kruid eventueel nog af met extra peper.
Indien gewenst kan je nog een handvol walnoten toevoegen per bord.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 382 kcal |
eiwitten | 18 g |
koolhydraten | 41 g |
waarvan suikers | 6 g |
vet | 14 g |