Perzik/spinazieslaatje
Ingrediënten
- 120 gram verse spinazie
- 2 perziken
- 20 gram feta
- een handvol ongezouten en ongeroosterde pitten
- peper
- zout
Voor de dressing:
- 2 tl azijn
- 1 tl olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 2 tl citroensap
- optioneel: 1 tl water om wat aan te lengen
Voorbereiding
Was eerst de spinazie (of gebruik kant-en-klare spinazie). Was de perziken, ontpit ze en snij deze in partjes. Neem de feta en verkruimel deze. Meng alle ingrediënten samen met de noten in een bord en kruid af met peper en zout.
Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Roer tot een glad geheel.
Werk de salade af met de dressing en klaar.
Smakelijk!
PS: niet vullend genoeg? Rooster dan nog een sneetje volkoren brood en beleg met één mespunt halvarine.
Voedingswaarden
energie | 344 kcal |
eiwitten | 12 g |
koolhydraten | 30 g |
waarvan suikers | 27 g |
vet | 18 g |