Patatas bravas
Ingrediënten
- 2 grote aardappelen
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 2 tomaten
- 1 chilipeper
- 1 klein blikje tomatenpuree
- peper & zout
- 4 tl olijfolie
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200°.
Schil de aardappelen en snij deze in frietjes. Besprenkel ze met 2 theelepels olijfolie en kruid ze af met peper en zout. Leg ze allemaal naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet ze gedurende 25 à 30 min in de oven.
Maak vervolgens de saus. Snipper de sjalot en plet het teentje look. Fruit deze in 2 theelepels olijfolie. Snij vervolgens de tomaat in blokjes en de chilipeper fijn. Voeg deze toe aan de sjalot en laat stoven.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en kruid af met peper en zout. Zet op een laag vuur en laat gedurende 15 min zacht pruttelen (totdat de tomaat volledig zacht gekookt is).
Is de tomaat zacht? Mix de saus dan met een staafmixer.
Heerlijk als hapje of als bijgerecht met een stukje vlees, vis of vleesvervanger en wat salade.
Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 191 kcal |
eiwitten | 4 g |
koolhydraten | 27 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 7 g |