Pastasalade met smeuïge avocado dressing
Ingrediënten
- 130 gram volkoren pasta
- 2 paprika’s
- half blikje maïs
- 1 sjalot
- 2 tl verse peterselie
- peper
- zout
- Provençaalse kruiden
Voor de dressing:
- 1 avocado
- halve rode peper
- sap van een halve citroen
- 1 tl olijfolie
- peper
- zout
- Provençaalse kruiden
- 1 tl Griekse yoghurt
Voorbereiding
Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Snij intussen de peterselie en sjalot fijn en de paprika in blokjes. Kruid de groenten af met de kruiden.
Maak vervolgens de dressing. Halveer de avocado en verwijder de pit (wanneer de avocado rijp is, kun je deze er gewoon uitduwen). Haal het vlees uit de schil (kun je gemakkelijk met een eetlepel doen). Voeg deze toe in een blender.
Verwijder vervolgens het steeltje van de rode peper en voeg de helft van de peper toe aan je blender. Doe er vervolgens nog de Griekse yoghurt, het sap van de citroen, de olijfolie, peper, zout Provençaalse kruiden bij. Blend tot een glad geheel.
Wanneer de pasta gaar is, spoel je deze eerst af met koud water. Voeg deze vervolgens toe aan de groenten. Voeg de dressing naar believen. Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 548 kcal |
eiwitten | 14 g |
koolhydraten | 60 g |
waarvan suikers | 8 g |
vet | 25 g |