Orzoslaatje
Ingrediënten
- 100 gram volkoren orzo
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 75 gram kerstomaten
- 2 handenvol olijven
- peper & zout
- 2 tl Provençaalse kruiden
- optioneel: dressing of olijfolie om af te werken
Voorbereiding
Kook de orzo zoals vermeld op de verpakking. Verwarm de oven op 180°.
Reinig eerst alle groenten, snij ze vervolgens (behalve de tomaten en olijven) in blokjes. De tomaten en olijven halveer je. Zet alles in een ovenschaal (zorg dat deze groot genoeg is) en laat vervolgens 35 min à 45 min in de oven bakken. Roer halverwege alles eens om.
Wanneer de groenten en de orzo klaar zijn, meng je alles samen. Werk af met de kruiden en doe er eventueel nog wat dressing bij.
Klaar! Heerlijk als lunch of als slaatje bij je bbq!
Voedingswaarden
energie | 355 kcal |
eiwitten | 12 g |
koolhydraten | 53 g |
waarvan suikers | 15 g |
vet | 8 g |