Mediterraans slaatje met gegrilde kip
Ingrediënten
Marinade + dressing:
- 2 el olijfolie
- het sap van 1 citroen
- 2 el water
- 2 el (diepvries) peterselie
- 2 tl (gedroogde) basilicum
- 2 tl oregano
- peper & zout
- 1 halve chilipeper
De salade:
- 200 gram kipfilet
- 150 gram gemengde salade
- 1 komkommer
- 2 roma tomaten
- 1 rode ajuin
- 1 avocado
- 1 paprika
- Extra optie zwarte olijven
Voorbereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade samen, doe de ene helft in een groot diep bord en laat de andere helft even afkoelen in de koelkast.
Leg de kipfilet in de marinade en wrijf de kipfilet goed in. Laat ongeveer een 15-tal à 30 minuten rusten in de koelkast.
Je kan intussen de rest van je salade klaarmaken door de komkommer, tomaten ajuin en avocado in stukken te snijden.
Haal na een 30-tal minuten de kipfilet uit de koelkast en snij deze in reepjes. Bak vervolgens in een koekenpan tot de kip van binnen gaar is. Laat even afkoelen en voeg het vervolgens toe aan de salade.
Je kan de rest van de marinade gebruiken als dressing.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 318 kcal |
eiwitten | 22 g |
koolhydraten | 22 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 23 g |