Herfstsalade met radijzen en peer
Ingrediƫnten
- 200 gram spinazie
- 200 gram salade
- 2 peren
- 1 bosje radijzen (in schijfjes)
- 45 gram walnoten
- 2 tl mosterd
- 2 tl honing
- 2 el olijfolie (je kan ook opteren voor notenolie of pompoenpitolie)
- peper
- zout
- optioneel: feta ter afwerking
Voorbereiding
Was de spinazie en de salade, of koop deze kant en klaar in de winkel.
Kuis de radijzen en snij ze in schijfjes. Snij de peren in dunne partjes.
Maak een dressing van de olie, de honing en de mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Meng nu de groenten, peren en walnoten (je kan de walnoten eventueel verkruimelen met je handen). Meng de dressing erdoor en klaar! Verdeel het slaatje over twee borden. Je kan er eventueel nog een beetje feta over brokkelen.
Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 363 kcal |
eiwitten | 11 g |
koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 7 g |
vet | 25 g |