Groenten taboulé
Ingrediënten
- 150 gram tabouleh
- 125 gram kerstomaten (in twee)
- een halve komkommer (in blokjes)
- 1 lente-uitje (gesnipperd)
- citroensap van een halve citroen
- 75 gram olijven (gehalveerd)
- 75 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram kikkererwten uit blik
- 1 el olijfolie
- 1/4 bosje munt (fijngesneden)
- 1/4 bosje bladpeterselie (je kan hier ook kiezen voor diepgevroren peterselie) (fijngesneden)
- 4 takjes oregano
- Peper en zout
- Optioneel: 50 g pijnboompitten
Voorbereiding
Kook de tabouleh volgens de instructies op de verpakking.
Snij vervolgens deze ingrediënten:
- de olijven in twee
- de lente-uitjes gesnipperd
- de munt en de peterselie fijn
- de komkommer in blokjes
- de kerstomaatjes gehalveerd
Doe ze vervolgens in een slakom en voeg de afgespoelde en uitgelekte kikkererwten toe.
Wanneer de tabouleh klaar is, giet je deze af en spoel je hem onder koud water. Voeg deze vervolgens toe aan de slakom toe.
Meng tenslotte het geheel met de citroensap en werk verder af met de olijfolie. Kruid af met peper en zout en werk het geheel af met plukjes oregano.
Een heerlijk verkoelend en voedzaam slaatje. Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 367 kcal |
eiwitten | 9 g |
koolhydraten | 38 g |
waarvan suikers | 10 g |
vet | 19 g |