Groene salade met halloumi
Ingrediƫnten
- 125 gram halloumi
- een halve komkommer
- 175 gram verse boontjes
- 75 gram spinazie
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- munt
- scheutje citroensap
- 1 el pitten
- 2 tl witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 25 gram groene pesto (potje)
- 50 gram volkoren pasta
Voorbereiding
Nog een heerlijk recept van onze diƫtiste Eva Debie.
Kook eerst de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vervolgens de pasta met de groene pesto en laat afkoelen. Kook ook de boontjes gaar.
Spoel in tussentijd de spinazieblaadjes en dep deze droog. Spoel de komkommer en snijd in schijfjes.
Snipper de knoflook en de ui.
Meng vervolgens de olijfolie met de azijn, citroensap, knoflook en ui
Snijd de halloumi in plakjes en bak ze met de tijm in een pan zonder vetstof.
Meng nu alle groentjes en de vinaigrette samen. Dresseer tenslotte je bord met de groenten, voeg de pasta pesto er nog aan toe toe en werk af met de halloumi en pitten.
Smakelijk! En dank je Eva!
Voedingswaarden
energie | 620 kcal |
eiwitten | 24 g |
koolhydraten | 35 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 38 g |