Gezondere quiche: broccoli & zalm
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 250 gram diepvries broccoli
- 1 ajuin
- 150 gram gerookte zalm
- 200 ml light room
- 4 eieren
- peper & zout
- 30 gram light emmental
Voorbereiding
Verwarm de oven op 150°C. Prik gaatjes in het bladerdeeg en bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook de broccoli een tiental minuten in water. Stoof intussen de ajuin en voeg er daarna de broccoli aan toe.
Klop de eieren los, samen met de room en breng op smaak met peper en zout.
Haal de bodem uit de oven en verhoog de temperatuur op 180°c. Verdeel de broccoliroosjes en zalm over de bodem en giet het eimengsel erover. Werk af met de kaas.
Bak het geheel nog eens 30 minuten. Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 318 kcal |
eiwitten | 22 g |
koolhydraten | 22 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 23 g |