Gevulde aubergine
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 100 gram rundsgehakt
- 100 gram kalfsgehakt
- 50 ml passata
- 100 gram couscous (volkoren)
- 100 gram geitenkaas
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aubergines in twee (doormidden) en haal het vruchtvlees eruit. Leg de vier helften op een bakplaat met de gesneden kant naar boven en bestrijk de helften met wat olijfolie (niet te veel).
Zet vervolgens bakplaat in de oven en bak de aubergines gedurende 25 minuten.
Terwijl aubergines garen, kan je het gehakt klaarmaken. Meng het rundergehakt en kalfsgehakt en kruid af met peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak het gehakt gedurende ongeveer een vijftal minuten.
Voeg vervolgens de passata toe en laat het geheel ongeveer een vijftal minuten pruttelen.
Als laatste kan je de couscous klaarmaken, doe dit zoals aangewezen op de verpakking. Je kan een bouillonblokje toevoegen aan je water, dat geeft de couscous extra smaak.
Wanneer je couscous klaar is, roer je het door het gehaktmengsels en haal je het van het vuur.
Haal tenslotte de aubergine uit de oven en vul deze met het gehaktmengsel. Werk af met de geitenkaas.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 391 kcal |
eiwitten | 32 g |
koolhydraten | 13 g |
waarvan suikers | 12 g |
vet | 22 g |