Falafel met Tzatzikidip
Ingrediƫnten
- 16 falafelballen
Voor de Tzatzikidip:
- 250 ml Griekse yoghurt (<5% vet)
- een halve komkommer
- teentje knoflook (geplet)
- 1 el olijfolie
- 4 blaadjes verse munt
- peper en zout
Voorbereiding
Gaar de falafel ongeveer een tiental minuten in de oven.
Maak intussen jouw Tzatziki.
Halveer de komkommer en haal het waterig gedeelte eruit met een mesje. Rasp deze fijn en druk het vocht eruit. Dat kan je doen door de geraspte komkommer in een (propere) handdoek te leggen en uit te wringen.
Pers vervolgens de knoflook en hak de munt fijn.
Doe alle ingrediƫnten samen met de yoghurt in een kom, kruid af en roer alles goed dooreen.
Je kunt dit als hapje eten. Of je kunt de falafel en de dressing in een slaatje verwerken.
Maar ook in een wrap of pitabroodje kan dit heerlijk zijn. Tal van mogelijkheden dus.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 99 kcal |
eiwitten | 8 g |
koolhydraten | 5 g |
waarvan suikers | 0 g |
vet | 5 g |