Falafel met Tzatzikidip
  • 10 min
  • 99 kcal
  • 4 pers

Falafel met Tzatzikidip

Ingrediƫnten

  • 16 falafelballen
     

Voor de Tzatzikidip:

  • 250 ml Griekse yoghurt (<5% vet)
  • een halve komkommer
  • teentje knoflook (geplet)
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes verse munt
  • peper en zout

Voorbereiding

Gaar de falafel ongeveer een tiental minuten in de oven.

Maak intussen jouw Tzatziki.

Halveer de komkommer en haal het waterig gedeelte eruit met een mesje. Rasp deze fijn en druk het vocht eruit. Dat kan je doen door de geraspte komkommer in een (propere) handdoek te leggen en uit te wringen.

Pers vervolgens de knoflook en hak de munt fijn.

Doe alle ingrediĆ«nten samen met de yoghurt in een kom, kruid af en roer alles goed dooreen.

Je kunt dit als hapje eten. Of je kunt de falafel en de dressing in een slaatje verwerken. 
Maar ook in een wrap of pitabroodje kan dit heerlijk zijn. Tal van mogelijkheden dus.

Smakelijk!

Voedingswaarden

energie 99 kcal
eiwitten 8 g
koolhydraten 5 g
waarvan suikers 0 g
vet 5 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.