Couscoussalade met geroosterde kikkererwten
Ingrediënten
Geroosterde kikkererwten
- 350 gram kikkererwten
- 1 el olijfolie
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl chilipoeder
- zout en peper
Couscoussalade
-
275 gram couscous
-
200 gram kerstomaten
- 1 komkommer
- 100 gram zwarte olijven,
- een rode ajuin
- een bosje verse peterselie
- 100 gram feta
- een scheutje olijfolie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°.
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Doe de kikkererwten in een kom en voeg er de olijfolie, het komijnpoeder, de chilipoeder en wat peper & zout aan toe. Meng alles goed door elkaar.
Verspreid de kikkererwten op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze ongeveer in een halfuurtje goudbruin worden.
Maak intussen de couscoussalade door eerst de couscous te bereiden zoals vermeld op de verpakknig.
TIP: wil je extra smaak in je couscous? Voeg een groentebouillonblokje toe aan het water.
Snij vervolgens de groenten:
- de kerstomaten gehalveerd
- de komkommer in blokjes
- de olijven gehalveerd
- de rode ajuin gsnipperd
- de peterselie fijngehakt
Meng alle groenten en kikkererwten samen met de couscous in een grote kom. Werk af met een scheutje olijfolie en peper en zout. Verbrokkel tenslotte de feta erover. KLAAR.
Een slaatje boordevol groenten die je zowel als lunch of als diner kan eten!
Voedingswaarden
energie | 636 kcal |
eiwitten | 21 g |
koolhydraten | 71 g |
waarvan suikers | 4 g |
vet | 27 g |