Broccoli pastinaak soep
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 200 gram diepvries broccoli
- 2 kleine pastinaken
- 1l water
- 1 bouillonblokje
- peper & zout
- olijfolie
Voorbereiding
Verhit 1 el olijfolie in een grote pot. Snipper de ajuin en fruit deze in de olijfolie.
Schil intussen de pastinaak en snijd deze grof. Voeg ze toe aan de pot, samen met de broccoli.
Laat alles een vijftal minuten stoven. Voeg vervolgens het water toe, samen met de bouillon. Kruid af met peper en zout en breng het water aan de kook.
Van zodra het water kookt, zet je de pot op een laag vuur en laat je ongeveer een twintigtal minuten koken met deksel.
Wanneer alle groenten gaar zijn, kan je de soep mixen met een staafmixer.
Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 93 kcal |
eiwitten | 3 g |
koolhydraten | 9 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 4 g |