Brickdeegtaartjes met geitenkaas en appel
Ingrediënten
- 4 vellen brickdeeg
- 1 el olijfolie
- 1 potje zachte geitenkaas
- 1 groene appel en 1 rode appel
- 2 takjes tijm
- peper
- (honing)
Voorbereiding
Deze week kregen we dit heerlijk gerecht van onze diëtiste Eva Debie.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Knip intussen 16 rondjes van het brickdeeg die net iets groter zijn dan je bakvormpjes.
Leg een rond vel brickdeeg in het vormpje, smeer er een heel klein beetje olie op en leg er daarna nog een velletje brickdeeg op.
Snij vervolgens de appel in stukjes en roer ¾ van de stukjes met de geitenkaas.
Verdeel het geitenkaasmengsel over de 8 vormpjes Werk af met nog wat appel en bak de taartjes 15 min in de oven.
Breng uiteindelijk op smaak met wat peper en tijm (en eventueel enkele druppeltjes honing).
Te serveren met een heerlijk slaatje.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 117 kcal |
eiwitten | 4 g |
koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 5 g |