Bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool (je kan ook diepvries bloemkool gebruiken)
- 1 ui (in blokken)
- 2 kippenbouillonblokjes (vetarm)
- 2 liter water
- 2 tl plantaardige olie of bakboter
- 1 kruidentuiltje
- peper
- zout
Voorbereiding
Snij de ajuin in grove stukken en snij de bloemkool in roosjes.
Fruit vervolgens de stukken ajuin in de plantaardige olie of bakboter. Doe er daarna de bloemkool bij.
Voeg er vervolgens het water aan toe, samen met de kippenbouillon blokjes.
Voeg er het 4 kruidentuiltje aan toe en kruid af peper en zout.
Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 20 minuten verder inkoken op een laag vuur met het deksel op.
Mix de soep.
Klaar! Deze soep is echt super smeuïg.
Voedingswaarden
energie | 72 kcal |
eiwitten | 4 g |
koolhydraten | 7 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 5 g |