Bloemkoolfingers met kaasdipsaus
Ingrediënten
- een halve witte bloemkool
- 1 ei
- 2 el (volkoren) bloem
- 50 ml halfvolle melk
- 1 tl currypoeder
- 1 tl koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 1/4 potje light kruidenkaas
- 2 el magere ongesuikerde yoghurt
- 1 stengel bieslook
Voorbereiding
Een heerlijk tussendoortje van onze diëtiste Eva Debie!
Klop het ei, de melk, bloem en kruiden los tot een glad beslag.
Snijd vervolgens de bloemkool in dikke, kleine plakken en haal deze door het beslag. Bak ze daarna in een grillpan.
Meng vervolgens de yoghurt met de light kruidenkaas tot een dipsaus en werk deze af met de gesneden bieslook.
Klaar! Héérlijk!
Tip van Eva: "Dit kan je presenteren als hapje of als bijgerecht bij de bqq!
Daarnaast kan je het ook nog eten als lunch met nog wat aardappelen.
Je kan variëren in de kruiden."
Voedingswaarden
energie | 199 kcal |
eiwitten | 19 g |
koolhydraten | 20 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 11 g |