Aardappelgerecht met ei
  • 30 min
  • 458 kcal
  • 2 pers

Aardappelgerecht met ei

Ingrediƫnten

  • 350 gram (vastkokende) aardappelen
  • 1 rode ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 paprika
  • 4 tomaten
  • 400 gram (verse) spinazie
  • 2 tl oregano
  • peper zout
  • 4 eieren

 

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snij deze in blokjes en kook ze gaar. Ze mogen nog een beetje hard zijn. 

Pel en snipper intussen de ajuin en plet de knoflook. Fruit deze aan in een scheutje olijfolie.

Snij vervolgens de paprika en tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan met de ajuin en knoflook. Doe er vervolgens de spinazie bij en kruid het geheel af met de oregano, peper en zout. Laat het geheel op een laag vuurtje met deksel stoven totdat jouw spinazie volledig geslonken is.

Zijn de aardappelen en gaar? Giet dan het water af en schep deze door de geroosterde groenten. Maak vervolgens vier kuiltjes en breek de eieren hierin. Laat het ei verder stollen op een laag vuur.
Wanneer je ei gestold is, is je gerecht klaar. Smakelijk!

Je kan er nog een extra (diepvries) groenten bij serveren zoals broccoli, bloemkool, boontjes, ...

 

 

Voedingswaarden

energie 458 kcal
eiwitten 24 g
koolhydraten 45 g
waarvan suikers 6 g
vet 18 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.