Zoete aardappel met zalm
  • 10 min + 30 min
  • 519 kcal
  • 2 pers

Zoete aardappel met zalm

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel
  • 250 gram zalmfilet
  • 1 ajuin
  • 1 teentje ook
  • 400 gram cherry tomaten
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • sap van halve citroen
  • 2 tl dille
  • optioneel: peterselie

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Kook ze even voor zodat ze niet meer hard zijn.

Snipper intussen de ajuin, pers de knoflook en halveer de cherrytomaten. Leg deze in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Doe er de zoete aardappel bij. Kruid af met peper en zout en roer alles goed dooréén.

Neem nu de zalmfilets. Doe er de sap van de halve citroen over, kruid ook af met de peper en de dille. Leg de zalm vervolgens bovenop de aardappelen en groenten en zet de schaal gedurende een halfuur in de oven. 

Na een halfuur is je schotel klaar! Smakelijk.

Je kan eventueel afwerken met de peterselie.

 

Voedingswaarden

energie519 kcal
eiwitten36 g
koolhydraten40 g
waarvan suikers5 g
vet23 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.