Zoete aardappel lasagne
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappel (in schijfjes)
- 500 gram courgette (in schijfjes)
- 2 ajuinen (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 200 gram chorizo (in dunne plakjes)
- 400 gram ricotta
- 75 gram geraspte parmezaan
- 100 gram geraspte light mozzarella
- 200 ml halfvolle melk
- olijfolie
- peper
Voorbereiding
Alweer een heerlijk recept van onze diëtiste Eva.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de ingrediënten zoals vermeld in de ingrediëntenlijst.
Fruit intussen de knoflook en de ui aan. Voeg er de ricotta, de melk en de parmezaan toe en roer tot een gladde saus.
Beleg vervolgens de ovenschaal. Start met een laagje zoete aardappel, daarna een laagje courgette, vervolgens een laagje saus, gevolgd door een een laagje chorizo. Herhaal tot de ingrediënten opgebruikt zijn.
Strooi er de geraspte mozzarella over en zet 30 min in de oven
Voedingswaarden
energie | 677 kcal |
eiwitten | 37 g |
koolhydraten | 44 g |
waarvan suikers | 8 g |
vet | 39 g |