Volkoren pitabroodje met kip gehaktballen & tzatziki
Ingrediënten
- 2 volkoren pita broodjes
- 300 gram kippengehakt
- 1,5 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl oregano
- 30 gram verse peterselie of diepvries peterselie
- 1 el olijfolie
- 1 komkommer
- 1 paprika
- half blikje maïs
- 2 tomaten
Voor de Tzatziki:
- 1 komkommer
- 200 gram Griekse yoghurt 10% (of minder)
- 1 teentje knoflook
- 10 gram verse munt
Voorbereiding
Maak eerst de kip gehaktballen. Snipper eerst één ui en plet een teentje knoflook. Snij de peterselie fijn en meng alles in een grote kom met het kippengehakt. Kruid af met peper, zout & de oregano.
Maak vervolgens balletjes van het geheel en bak deze in een grote koekenpan. Bak ze aan elke kant ongeveer 3 à 4 minuten. De balletjes zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn vanbuiten en gaar vanbinnen.
Maak nu de tzatziki door de komkommer te schillen, te halveren en de zaadlijsten te verwijderen. Rasp vervolgens de volledige komkommer en laat goed uitlekken in een vergiet.
Pers intussen de knoflook en hak de munt fijn. Giet de Griekse yoghurt in een grote kom en meng de komkommer, knoflook, munt goed door elkaar. Idealiter laat je alle smaken goed intrekken door deze 2 uren in de koelkast te laten staan.
Verwarm intussen de pita broodhes in de oven beleg met de gehaktballen en tzatziki. Doe er extra komkommer, tomaat, paprika, maïs en de rest van de rode ui bij.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 542 kcal |
eiwitten | 49 g |
koolhydraten | 56 g |
waarvan suikers | 9 g |
vet | 15 g |