Vegetarische pasta
Ingrediƫnten
- 200 gram volkoren pasta naar keuze
- 1 courgette (in blokjes)
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 200 g gepelde tomaten
- 2 tomaten
- 1 chilipeper
- 100 gram champignons (in schijfjes gesneden)
- 75 gram mini-mozzarellabolletjes (gehalveerd)
- 1 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruidenmix
- 2 tl oregano
- peper & zout
Voorbereiding
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
Snijd eerst al je groenten en verhit vervolgens de olijfolie op een laag vuur. Bak de ajuin samen met de knoflook voor ongeveer 2 min. (tot ze glazig zijn). Voeg vervolgens de tomaten, chilipeper en champignons en laat voor ongeveer 5 min. stoven.
Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe. Kruid het geheel af met de Italiaanse kruiden, oregano, peper & zout en breng aan de kook op een laag vuur. Na tien minuten voeg je de mozzarella bolletjes toe en laat je nog even warm worden (niet te lang dat ze nog hapbaar zijn).
Meng tenslotte de pasta met de saus en klaar!
Yummie, smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 592 kcal |
eiwitten | 25 g |
koolhydraten | 77 g |
waarvan suikers | 14 g |
vet | 18 g |