Tweepansgerecht met krieltjes en groenten
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen
- 300 gram wortelen
- 1 courgette (in blokjes)
- 2 handenvol kerstomaten (gehalveerd)
- een halve chilipeper (fijngesneden)
- 400 gram linzen uit blik
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- optioneel: 2 tl harissa
Voorbereiding
Schil eerst de aardappelen en de wortelen en snij deze in blokjes van ongeveer 2 à 3 cm. Kook ze samen tot ze gaar zijn. Ze mogen nog een beetje hard zijn.
Snij intussen jouw groenten zoals vermeld in de ingrediëntenlijst.
Wanneer je aardappelen & wortelen klaar zijn giet je het kookvocht af. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie en bak ze krokant (ongeveer 5 minuutjes op een middelhoog vuur).
Voeg vervolgens de courgette, kerstomaten, chilipeper (en eventueel harissa) toe. Doe het deksel erop en laat een tiental minuten stoven.
Laat intussen jouw linzen uitlekken. Voeg deze als laatste toe. Roer het geheel goed dooreen en kruid alles af met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder. Klaar!
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 471 kcal |
eiwitten | 24 g |
koolhydraten | 63 g |
waarvan suikers | 13 g |
vet | 9 g |