Tomatenrisotto
Ingrediënten
- 125 gram risottorijst
- 1 ajuin (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geplet)
- 500 ml groentebouillon (vetarm)
- 2 smaaktomaten (in blokjes)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 takjes verse basilicum
- handvol kerstomaten (in kwartjes)
- scheut olijfolie
- 2 handenvol Parmezaanse kaas
Voorbereiding
Zet een pan water op het vuur om de bouillon klaar te maken. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ajuin en look.
Voeg hierna de rijst aantoe en voeg een deel van het waterbouillon toe. De rijst moet net onder water staan. Laat het water aan de kook komen en roer het geheel regelmatig om. Laat de rijst het water opnemen en voeg steeds opnieuw bouillon toe tot de rijst beetgaar is. Blijf steeds goed in het geheel roeren. Zorg er zeker voor dat de rijst niet té gaar wordt.
Intussen kan je de tomaten in blokjes snijden. De kleine smaaktomaten laat je over voor de garnering.
Wanneer de rijst beetgaar begint te worden, roer je de tomatenpuree en de tomaten door de risotto. Laat even mee opwarmen.
Snij ondertussen de blaadjes basilicum fijn en snij de kerstomaten in kwarten.
Is je rijst gaar? Dan is het geheel klaar! Serveer de risotto met de kerstomaten en de verse basilicum. Werk eventueel af met een handvol parmezaanse kaas (één hand per bord).
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 375 kcal |
eiwitten | 13 g |
koolhydraten | 63 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 7 g |