Tajine
Ingrediënten
- 1 ajuin (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geplet)
- 100 gram diepvries wortelen
- 100 gram diepvries erwten
- 2 paprika’s (in dikke reepjes)
- 3 middelgrote aardappelen (in partjes)
- twee handenvol olijven (gehalveerd)
- 200 ml water
- 1 el olijfolie
- peper
- zout
- 1 el kurkuma
- 2 tl oregano
- 2 tl tijm
Voorbereiding
Een heerlijk recept van mijn zus.
Fruit eerst de ajuin, samen met de knoflook, in 1 eetlepel olijfolie. Voeg daarna de wortelen, erwten en paprika’s toe en laat een vijftal minuten stoven.
Schil intussen de aardappelen, snijd deze in partjes en voeg ze toen aan de groenten. Voeg het water toe, let op dat je niet té veel water toevoegt (alles moet net onder water staan.
Kruid tenslotte het geheel af met de peper, zout, kurkuma, oregano en tijm. Laat het geheel ongeveer een 20 à 25-tal minuten sudderen op een laag vuur. Het geheel is klaar wanneer de aardappelen gaar zijn.
Klaar! Smakelijk!
TIP: liever geen veggie? Je kan dit ook met kip klaarmaken. Snijd de kip in blokjes en voeg deze samen met de aardappelen toe aan het water.
Mis je nog een vleesvervanger? Je kan gerust een blikje kikkererwten toevoegen.
Voedingswaarden
energie | 331 kcal |
eiwitten | 8 g |
koolhydraten | 48 g |
waarvan suikers | 1 g |
vet | 10 g |