Snelle visstoof
Ingrediënten
- 250 gram kabeljauw (diepvries of vers)
- 1 teentje knoflook
- 400 gram wokgroenten (kant-en-klaar te koop in de AH, Aldi, Delhaize, ...)
- 200 ml mutti tomatenpulp
- 2 tl Provençaalse kruiden
- peper & zout
- scheutje olijfolie
Voorbereiding
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en plet de knoflook. Fruit deze erin.
Voeg vervolgens de wokgroenten toe en laat deze stoven. Roer regelmatig.
Wanneer je groenten zacht worden, voeg je de tomatenpulp toe en kruid je het af met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat een vijftal minuten sudderen.
Snij intussen jouw kabeljauw in stukken van ongeveer 3 cm en kruid af met peper.
Zet je vuur wat lager en leg de vis in de saus. Laat het geheel nog eens een vijftal minuten sudderen met het deksel op. Wanneer je vis klaar is, is je gerecht klaar!
Serveertip: je kan dit eten met (volkoren) flat bread, libanees volkoren brood of volkoren naanbrood. Je kan dit ook met couscous of quinoa serveren.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 245 kcal |
eiwitten | 28 g |
koolhydraten | 13 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 7 g |