Shakshuka
Ingrediƫnten
- 1 ajuin (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 1 paprika (in reepjes)
- 1 blikje tomatenblokjes
- 3 eieren
- peper
- zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl olijfolie
Voorbereiding
Was eerst alle groenten en snij ze vervolgens.
Verwarm twee theelepels olijfolie en fruit de ajuin en knoflook hierin. Voeg vervolgens de paprika toe en laat even aanstoven.
Voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed om. Kruid het geheel af en laat het vervolgens een vijftal minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Maak daarna drie kuiltjes in je saus en breek de eieren hierin. Zet tenslotte een deksel op je pan en laat het geheel een achttal minuten pruttelen (zodat je eitjes pocheren).
Zijn de eieren gaar? Dan is het geheel klaar.
Je kan het eten met brood.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 303 kcal |
eiwitten | 21 g |
koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 6 g |
vet | 18 g |