Roerbak van aardappelen
Ingrediƫnten
- 300 gram aardappelen
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 courgette (in plakjes)
- 125 gram champignons (in plakjes)
- peper
- zout
- chilivlokken
- Optioneel: 50 gram feta
Voorbereiding
Snij eerst de aardappelen in schijfjes en kook deze tot ze (bijna) gaar zijn. Ze mogen nog wat hard zijn.
Snipper intussen de rode ui en fruit deze aan in een grote pan. Voeg de courgette en de champignons toe en bak ongeveer een tiental minuten op een middelhoog vuur.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, kruid je deze af met peper, zout en chilivlokken en voeg je ze in je pan. Laat nog een vijftal minuten meebakken en KLAAR!
Je kan de roerbak nog afwerken met feta indien gewenst.
Voedingswaarden
energie | 253 kcal |
eiwitten | 9 g |
koolhydraten | 33 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 6 g |