Rode pasta pesto ovenschotel
Ingrediënten
- 180 gram volkoren pasta (penne, fusilli, …)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 grote tomaten (in plakjes)
- 100 ml light room
- 1 el gedroogde oregano
- optioneel: 20 gram light emmental
Rode pesto:
- 2 tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- handje verse basilicum
- sap van een halve citroen
- 30 gram parmezaanse kaas
- scheutje olijfolie
Voorbereiding
Verwarm de oven op 180°C.
Bereid de pasta zoals vermeld op de verpakking, maar giet de pasta een tweetal minuten op voorhand af.
Maak de pesto door alle ingrediënten in een blender toe te voegen en deze te mixen tot een glad geheel. Kruid het geheel af met peper en zout.
Maak nu je ovenschotel:
- Verdeel eerst pasta over de de bodem van de ovenschaal. Doe er daarna de gesnipperde ajuin over, de room en de rode pesto. Bedek het geheel tenslotte met de plakjes tomaten en werk af met de oregano en eventueel de light emmental.
Zet de ovenschotel voor ongeveer twintig minuten in de oven en KLAAR. Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 605 kcal |
eiwitten | 22 g |
koolhydraten | 80 g |
waarvan suikers | 16 g |
vet | 18 g |