Risotto met scampi's
Ingrediënten
- 150 gram risotto rijst of zilvervliesrijst
- 10 scampi's
- 1 courgette
- 200 gram diepvries broccoli (verse broccoli kan ook)
- 50 gram kerstomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 750 ml groentebouillon (=1 blokje groentenbouillon)
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 1 el rozemarijn
Voorbereiding
Pel de ui en snipper deze fijn, plet intussen het teentje knoflook. Verhit in een diepe pan een scheutje olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
Schep er de rijst onder en bak deze glazig. Verwarm intussen 750 ml water met 1 blokje groentebouillon. Giet deze beetje bij beetje en al roerend bij tot de rijst gaar is.
Snij intussen de courgette in blokjes en halveer de kerstomaten. Schep de courgette, broccoliroosjes en kerstomaten vervolgens onder de rijst en bak nog even verder. Kruid af met peper, zout en rozemarijn.
Kruid tenslotte de scampi’s met peper en zout en bak ze mooi rozig in olijfolie, bak deze niet te lang. Een drietal minuten aan elke kant is meer dan voldoende.
Schep de risotto met de groenten op de borden en verdeel de scampi’s.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 531 kcal |
eiwitten | 20 g |
koolhydraten | 67 g |
waarvan suikers | 9 g |
vet | 20 g |