Risotto
Ingrediƫnten
- 1 groentebouillon
- 1 sjalot
- 125 gram risottorijst
- 300 gram diepvries wortelen
- 300 gram tuinbonen
- 100 gram kerstomaten
- 1 el olijfolie
- peper & zout
Voorbereiding
Breng 650 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
Snipper intussen de sjalotten en fruit deze in 1 el olijfolie. Voeg vervolgens de risottorijst toe en voeg er een scheutje van de groentebouillon aan toe en roer tot de rijst het water heeft opgenomen. Herhaal dit scheutje per scheutje tot het water volledig werd opgenomen door de rijst (dit duurt ongeveer 20 min).
Voeg er tenslotte de wortelen, tuinbonen en kerstomaten aan toe en laat ongeveer een vijf Ć tiental minuten garen op een laag vuurtje. Idealiter doe je het deksel op de pan.
Wanneer de groenten gaar zijn, is je risotto klaar! Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 408 kcal |
eiwitten | 9 g |
koolhydraten | 66 g |
waarvan suikers | 7 g |
vet | 10 g |