Rijstpannetje met groenten
Ingrediƫnten
- 300 gram diepvries broccoli
- 300 gram diepvries bloemkool
- 400 gram diepvries wortel
- 1 el olijfolie
- 125 gram volkoren of zilvervliesrijst rijst
- 250 gram passata
- 150 ml groentebouillon
- peper
- zout
- oregano (kruid)
- bieslook (kruid)
Voorbereiding
Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking, maar voeg een blokje groentebouillon toe aan het water.
Stoof de diepvriesgroenten in de olijfolie en laat ze een vijftal minuten stoven. Blus deze af met de passata en laat even sudderen. Wanneer je rijst gaar is voeg je de rijst toe en voeg je 150 ml van de groentenbouillon toe.
Breng verder op smaak met peper, zout, oregano en bieslook. Laat het geheel tenslotte een tiental minuten verder garen zonder deksel.
Klaar! Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 497 kcal |
eiwitten | 11 g |
koolhydraten | 72 g |
waarvan suikers | 18 g |
vet | 11 g |