Ratatouille met vis
Ingrediënten
- 2 stukken diepvries vis naar keuze (bijvoorbeeld zalm of kabeljauw)
- 1 ajuin (gesnipperd)
- 1 courgette (in blokjes)
- 3 tomaten (in blokjes)
- 3 paprika’s in alle kleuren (in grove blokjes)
- 2 handenvol olijven (gehalveerd)
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel cayennepeper
- peper
- zout
Voorbereiding
Bak eerst de ajuin en de look glazig in de olijfolie. Doe er vervolgens de paprika, de courgette en de tomaten bij. Laat even aanstoven (roer regelmatig).
Doe er vervolgens de gepelde tomaten bij en kruid af met de cayennepeper, peper en zout. Roer alles goed dooreen en laat ongeveer een tiental minuten pruttelen op een laag vuur.
Voeg er vervolgens de vis aan toe en laat met een deksel verder garen voor ongeveer tien minuten. Voeg er daarna de olijven bij en laat nog een vijftal minuten pruttelen.
Is je vis klaar? Dan is je ratatouille klaar!
Je kan dit serveren met aardappelen of couscous.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 462 kcal |
eiwitten | 31 g |
koolhydraten | 29 g |
waarvan suikers | 19 g |
vet | 25 g |